Studentbostad Göteborg


Att som student få studentbostad i Göteborg är något lättare än att få ett förstahandskontrakt på en hyresrätt i Göteborg. Naturligtvis skadar det inte att planera i förväg och redan som student ställa sig i en bostadskö för hyresrätter (tex på BoPlats) men de flesta studenter i Göteborg bor antingen hemma hos föräldrarna eller i en studentbostad.

SGS Studentbostäder
Chalmers Studentbostäder
Guldhedens studiehemSGS Studentbostäder

Den största förmedlaren av studentbostäder i Göteborg är SGS Studentbostäder. SGS Studentbostäder är en stiftelse som inriktar sig på att bygga och förvalta studentbostäder åt studenter i Göteborg. SGS Studentbostäder äger drygt 5 600 studentbostäder i Göteborg, alltifrån korridorsrum till lägenheter med flera rum. Detta gör SGS Studentbostäder till den utan tvekan största studentbostadsuthyraren i Göteborg.

Man får registrera sig i SGS Studentbostäders bostadskö från det att man fyller 17 år. En förutsättning för att kunna få en bostad från SGS Studentbostäder är naturligtvis att man är student eller doktorand. Lediga studentbostäder förmedlas utefter kötid.

Hemsida

www.sgs.se

Adress
SGS Studentbostäder, Kaserntorget 11, 411 18 Göteborg

Telefon | Fax
031-333 63 00 | 031-333 63 01

Chalmers Studentbostäder

I Göteborg har Chalmers studentbostäder nästan 2 000 studentbostäder. Du behöver inte vara student vid Chalmers för att få hyra studentbostad utan det räcker att du är student vid en högskola eller universitet i Göteborg. Chalmers studentbostäders lediga lägenheter läggs ut på BoPlats, men hamnar inte i den allmäna hyreskön utan i en särskild studentkö. Icke-studenter kan alltså inte ansöka om dessa lägenheter. Lediga lägenheter visas tydligt på Chalmers studentbostäders hemsida och man länkas då över till BoPlats.

Hemsida

www.chalmersstudentbostader.se | Lediga lägenheter

Adress
Gibraltargatan 82, 412 79 Göteborg

Telefon | Fax
031-7723940 | 031-7723949

E-mail
info@chalmersstudentbostader.se

Guldhedens Studiehem

Guldhedens Studiehem är en annorlunda form av studentboende i Göteborg. Här bor, i egna rum, ett stort antal studenter med halvpension. Det innebär att frukost eller lunch ingår i hyran. Rummen är från början möblerade med säng, skrivbord och bokhylla. Guldhedens Studiehem grundades under 50-talet som en stiftelse med kristen värdegrund. Ansöker om bostad gör man genom att fylla i ett ansökansformulär på Guldhedens Studiehems hemsida.

Hemsida

www.guldheden.com | Ansökan

Adress
Guldhedens Studiehem, Dr. Bex Gata 2, 413 24 Göteborg

Telefon
031-821416

E-mail
jerry@guldheden.com


Bostadsbidrag?

Som student med hög hyra och låg inkomst kan du ha rätt till bostadsbidrag. På Försäkringskassan kan du både kontrollera om du är berättigad till bostadsbidrag och i så fall även ansöka om det via Försäkringskassan.