BoPlats Göteborg

BoPlats Göteborg


Göteborgs största förmedlare av lägenheter.

Förra året förmedlades nästan 10 000 förstahandskontrakt på lägenheter i Göteborg via BoPlats. Samtliga kommunalägda bostadsföretag i Göteborg, såsom Poseidon, Bostadsbolaget och Familjebostäder, förmedlar sina lediga lägenheter via BoPlats. Även stora privata hyresvärdar som Ernst Rosen, Stena Fastigheter och Wallenstam låter BoPlats förmedla lediga lägenheter. För att på lång sikt ha en chans att komma in på hyresmarknaden i Göteborg gör man alltså klokt i att registrera sig som bostadssökande på Boplats. Det är helt kostnadsfritt att söka Bostad via Boplats. Idag finns över 100 000 registrerade bostadssökande hos BoPlats.

Man får registrera sig på BoPlats från det att man fyller 17 år och kan börja söka boende från det att man fyllt 18 år. Formellt sätt finns ingen bostadskö hos BoPlats men erfarenhetsmässigt har man större chanser att bli erbjuden lägenhetsvisning om man varit bostadssökande i flera år med fast inkomst än om man precis registrerat sig som bostadssökande.

Förutom sedvanlig lägenheter förmedlas via Boplats även så kallade Seniorlägenheter och Ungahem. Seniorlägenheter är lägenheter som man måste ha fyllt 55 år för att få söka, och dessa är markerade med "55+" på Boplats bostadslistor. Det kan ibland vara kortare söktid till dessa lägenheter.

Ungahem är lägenheter främst från kommunala bostadsbolag som kan sökas av ungdomar mellan 18-29 år som INTE studerar vid högskola eller universitet men som är folkbokförda i Göteborg. Man ansökar om Ungahems bostad genom att i samband med registreringen som bostadssökande fylla i att man är intresserad av Ungahem. Syftet med Ungahem är att beredda möjlighet för ungdomar som inte studerar vid högskola/universitet att ändå få en egen lägenhet.

På Boplats kan man även hitta studentbostäder från Chalmers Studentbostäder. En förutsättning är att man är student. På BoPlats finns även en mindre andrahandsmarknad där personer kan lägga ut hyresrätter för andrahandsuthyrning

Kontaktuppgifter

Adress
Boplats Göteborg AB, Rosenlundsplatsen 1, 411 20 Göteborg

Hemsida
www.boplats.se | Registrera dig |

Telefon
031-100 250

E-mail
info@boplats.se
Att tänka på

Registrera dig som bostadssökande på BoPlats i god tid! Att vänta med att registrera sig som bostadssökande tills dess att man verkligen behöver en bostad (när man fått ett jobb i Göteborg, separerat eller vill flytta hemifrån) är det största misstaget man kan göra. Någon formell bostadskö finns inte på BoPlats men erfarenhetsmässigt har man större chans för lägenhetsvisning om man varit bostadssökande ett par år jämfört med om man precis registrerat sig.